ایده‌ی جمهوری

نویسنده:‌ مائویتزیو ویورولی و نوربرتو بوبیو

مترجم: عرفان آقایی

ناشر: کتابسرای میردشتی

نوبت چاپ: چاپ اول- 1402

تعداد صفحه: 136 صفحه

خصوصیات ظاهری: قطع پالتویی | جلد شومیز | کاغذ تحریر

شابک: 9786225820623

کد محصول 63527 دسته‌بندی برچسب
این کتاب را با دیگران به اشتراک بگذارید

کتاب «ایده‌ی جهموری» (مجموعه‌ی شکل ـ زندگی) تألیف مائوریتزیو ویرولی و نوربرتو بوبیو و با ترجمه عرفان آقایی چاپ شده است. این کتاب نخستین جلد از مجموعه کتاب‌های مجموعه‌ی شکل ـ زندگی محسوب می‌شود و حاصل گفت‌وگویی شفاف میان دو اندیشمند سیاسی معاصر برجسته است. در این کتاب، بوبیو و ویرولی طی گفت‌وگویی روشن و سرزنده بسیاری از مسائل روز را در پرتو تاریخ واندیشه‌ی سیاسی به بحث می‌گذراند و با ارجاعات بسیار به فیلسوف‌ها و اندیشمندان مهمی همچون ماکیاولی، هابز، لاک، کانت، روسو، پتیت و اسکینر ایده‌ی جمهوری و بسیاری از مقولات سیاسی و اخلاقی جهان‌شمول را واکاوی می‌کنند. سیر این گفت‌وگو به آرامی میان ایده‌های تاریخ اندیشه‌ی سیاسی، نظریه‌ی سیاسی و مسائل روزِ سیاست جهان و اروپا نوسان می‌کند و حیات سیاسی نوینی را در جسم کهنه‌ی آکادمی متصور می‌شود.

درباره‌ی نویسنده

مائوریتزیو ویرولی استاد سیاست دانشگاه پرینستون، استاد حکومت دانشگاه تگزاس و استاد ارتباطات سیاسی دانشگاه لوگانوی سوییس است. او در دوره‌ی ریاست جمهوری کارلو آدزلیو چیامپی، مقام مشاور فرهنگی ریاست جمهوری را داشت. حوزه‌های پژوهشی اصلی وی عبارت است از نظریه‌ی سیاسی، تاریخ اندیشه‌ی سیاسی، جمهوری‌خواهی کلاسیک، نوجمهوری‌خواهی، رابطه‌ی میان دین و سیاست، وطن‌پرستی، مشروطه‌خواهی، ارتباطات سیاسی و آموزش مدنی. از میان آثار مطرح ایشان می‌توان به کتاب‌های «روسو و جامعه‌ی نیک‌سامان»، «در دفاع از عشق به میهن: جستاری در باب وطن‌پرستی و ناسیونالیسم»، «جمهوری‌خواهی»، «نجات شهریار» و «ایده‌ی جمهوری» اشاره کرد.
نوربرتو بوبیو (درگذشته‌ی ۹ ژانویه ۲۰۰۴) از فیگورهای برجسته‌ی سنت سوسیالیسم لیبرالِ متاثر از کارلو روسلی و پیرو گوبتی بود. بوبیو در دوران فاشیسم به حزب آتزیونه، که در آن زمان غیرقانونی بود، پیوست و بدین خاطر سال‌های ۱۹۴۳ و ۱۹۴۴ را در زندان گذراند. حوزه‌های اصلی پژوهش او را می‌توان فلسفه‌ی حقوق و تاریخ اندیشه‌ی سیاسی دانست. از میان آثار برجسته‌ی بوبیو می‌توان به «عصر حقوق»، «دموکراسی و دیکتاتوری: سرشت و محدودیت‌های قدرت دولت»، «آینده‌ی دموکراسی»، «جستارهای هگلی»، «کدام سوسیالیسم؟ مارکسیسم، سوسیالیسم و دموکراسی»، «قانون و دولت در اندیشه‌ی کانت» و «از هابز تا مارکس» نام برد.

گزیده‌ای از کتاب

آیا ایتالیای دوره‌ی فاشیسم کماکان وطن بود یانه؟ خیلی‌ها می‌گفتند ایتالیای فاشیستی را وطن را نمی‌دانند. پیرو کالاماندری مدام در خاطراتش می‌گوید فاشیسم ایده‌ی وطن را ربوده است. در هم اوت ۱۹۴۳، چند روز بعد از سقوط فاشیسم می نویسد:

یکی از بزرگ‌ترین جنایت‌های فاشیسم کشتن هر نوع حسی به وطن بود . واژه «وطن» بیست سال مردم را سرشار از نفرت کرده بود: با گستاخی و وقاحت طوری از ایتالیا حرف می‌زدند که انگار چشم همه‌ی دنیا به رم است؛ این واژه نوای اقتدارگرایی تهدید‌آمیزی بود که به درد تئاترهای خیمه‌شب‌بازی می‌خورد که پر بود از سخنرانی‌های دوچه یا اطلاعیه‌های گوینده‌ی رادیو. آنقدر واژه «وطن» را خراب کرده بودند که آدم جرئت نمی‌کردحرف از وطن‌پرستی بزند، چون حتی کسی که معده‌اش سنگ را هم خرد می‌کرد، باز او پس از هضم این واژه بر نمی‌آمد. انگار خارجی ها مملکت را اشغال کرده بودند: ایتالیایی‌های فاشیست که در سرزمین ما خیمه زده بودند خارجی بودند. اگر آن‌ها ایتالیایی بودند. لابد مانبودیم.


کتاب «ایده ی جمهوری» در انتشارات کتابسرای میردشتی چاپ شده و در اختیار علاقه‌‌مندان علوم سیاسی به قرار گرفته است.

می‌خواهید این کتاب را بخوانید؟

ایده ی جمهوری
آواتار موبایل
Main Menu x