نویسنده: سید جمال هادیان طبائی زواره
ناشر: کتابسرای میردشتی
نوبت چاپ: چاپ پنجم- 1402
تعداد صفحه: 288صفحه
خصوصیات ظاهری: قطع رقعی | جلد شومیز | کاغذ تحریر
شابک: 9786006016665
کتاب «اتول نامه» فرهنگ ماشین نوشتهها در ایران از سید جمال هادیان طبائی زواره تالیف شده است. گزیدهای از کتاب را میخوانیم:
داستان از آنجا آغاز شد که صدها سال ساربانان در سفرهای طولانی و سختِ خویش و در تنهایی و غربت چندماهه و گاه چندساله زیر لب زمزمه میکردند و گاه به آواز میخواندند تجربههای نغز و شیرین، گفتههای پندآموزِ دیرین و دلتنگیها و غصه های غمآگین را و شترهای سماعی که به این زمزمهها عادت داشتند پشتِ سر ساربان میرفتند. این روایت سینهبهسینه و نسلبهنسل منتقل شد تا قریب به یکصد و ده سال قبل «اتول» یعنی همان «اتومبیل» به سرزمین ایران نیز راه پیدا کرد و فصل جدید از ادبیات سفر ورق خورد…
سراینده اتولنامه یک نفر نیست بلکه هزاران نفر مرد سختکوش و پرطاقت و سرد و گرم چشیدهی روزگار، خاطرات و آموختههای سال عزیز عمر را بر اُتولهایشان نگاشته اند تا داستانی که بسیار دوستش میدارند پدید آید. این مردان ساده و بیپیرانه که از شهر و دیار گریزان و رفیق جاده و همدم اتول نامهاند هر روز پارههای نو بر این داستان میافزایند تا شیرین و شیرینتر شود و کتاب زندگی بر پس و پیش اُتولها نقش بندد و …
گزیدهای از کتاب
حرفهی رانندگی بیش از هر حرفهی دیگری با دشواری، خطر، غُربت و تنهایی همراه است. رانندگان، خوب میدانند که در این مسیر سخت، هیچ همراه و پشتیبانی و هیچ فریادرسی چون خداوند قادر متعال وجود ندارد؛ همو که تنها معبود یکتاست که هر زمان بنده اراده کند، درهای آستانش را میگشاید و او را میپذیرد، به سخنان و درخواستهایش گوش فرا میدهد و به فریادش میرسد؛ حتی اگر بندهاش گنهکار باشد و هزارانبار توبه کند، باز هم در میگشاید و بنده را میپذیرد.
دیدم همهجا بر در و دیوار حریمت
جایی ننوشتهست گنهکار نیاید
کدام دوست وفاداری مانند خداوند و کدام یار و همراهی ماند اوست که در همهحال و همه وقت شاهد و ناظر و کردار بندگان و یار و یاور آنها باشد و هر وقت بخوانندش پاسخ گوید؟ و کدام خواست و ادراهی پرودگار است که همهی عالم هستی و هر آنچه در آن هست به ادراه و قدرت او پابرجاست؟
تا نباشد میل حق برگی نیفتد از درخت
کتاب «اتولنامه» در انتشارات کتابسرای میردشتی چاپ شده و در اختیار علاقهمندان به ادبیات و جملات قصار قرار گرفته است.
آدرس : خیابان انقلاب، خیابان فخررازی، بعد از تقاطع لبافینژاد، پلاک ۱۱ طبقه اول، واحد 1 | ایمیل: mirdashtipub1@gmail.com | تلفن: 2-66490660-021 شماره داخلی 104